Minulla on ollut jo pidemmän aikaa kasvihuonekuume. Olisi niin kiva napsia suuhunsa makeita kirsikkatomaatteja, maustaa kesän grilliruokia itse kasvatetuilla yrteillä, kokeilla kasvattaa kurkkua, paprikaa, chiliä ja mitäs vielä muuta. Totuus on kuitenkin se, että niin kauan kuin kotipihallamme täytyy olla tilaa Pikkumiehen pallopeleille ja (minun mielestäni aivan liian suurelle) trampoliinille, ei sinne yksinkertaisesti mahdu kasvihuonetta - ainakaan kovin isoa.

20170507_145709.jpg

Jo viime syksynä aloin miettiä toden teolla pienoiskasvihuoneen tekemistä kuormalavan päälle. Onnekseni kotoamme löytyy jämäpuutavaraa vähän laidasta laitaan ja Rakkaani on suhteellisen helposti houkuteltavissa mukaan pieniin nikkarointiprojekteihin. Kun vielä isäni toi minulle työpaikaltaan käyttämättömäksi jääneitä kuormalavoja, pääsimme kevään alussa rakennuspuuhiin.

20170509_200849.jpg

Kasvihuoneen alaosa tehtiin siis kuormalavasta ja kahdesta lavakauluksesta, joista päällimmäinen sahattiin viistoksi. Lavakauluksiin kiinnitettiin paksuista puurimoista tehty runko.

20170518_192918.jpg

Halusin kasvihuoneestani valkoisen - kuinkas muutenkaan - joten seuraavaksi pääsin maalauspuuhiin. Kaapin perukoilta löysin jämäpurkin valkoista ulkomaalia, joten tähän asti sain tehtyä kasvihuoneeni kuluttamatta euroakaan.

20170525_185554.jpg

Sitten pitikin suunnata Bauhausiin, josta kotiin tuomisina oli useampi metri kasvihuonelevyä ja muovilistoja sekä muutama taimikin. Vielä saranat paikallisen halpakaupan rautaosastolla ja ta-daa, kasvihuoneeni oli valmis! Tuon jälkeen alkoikin sitten hermoja raastava odottelu ja säätiedotusten seuraaminen; milloin etenkin yölämpötila nousisi sellaisiin lukemiin, että taimet uskaltaisi siirtää kasvihuoneeseen ilman paleltumisen vaaraa?

20170606_173027.jpg

Usko meinasi jo loppua moneen kertaan, mutta tänään sitten uskaltauduin tekemään siirto-operaation ja nyt pienessä kavihuoneessani kasvaa sulassa sovussa amppelitomaatti, pensastomaatti, pari paprikaa ja muutama yrttikin. Voipi olla, että loppukesästä tila käy ahtaaksi, mutta amppelit voi tarvittaessa nostaa poiskin toisten taimien kasvaessa.

20170606_173412.jpg

Mitä projekti tuli kokonaisuudessaan maksamaan? Saranat maksoi noin 10 euroa ja kasvihuonelevyihin sekä muovilistoihin meni pyöreästi 60 euroa. Levyä tosin jäi melkoinen pala vielä jäljellekin ja siitä suunnittelinkin jo ensi keväälle uutta projektia - tätä en tosin ole vielä uskaltanut kertoa Rakkaalleni... ;) Yksin en olisi missään nimessä saanut tätä projektia valmiiksi näin nopeasti ja monessa kohdassa Rakkaani ehdottamat "rakennustekniset ratkaisut" olivat huomattavasti omiani fiksumpia. Oikeastaan minulla oli vain visio, Rakkaallani osaamista toteuttaa se. Iso kiitos ja kumarrus siis hänelle! <3