Tätini haastoi minut mukaan kutomaan villasukat veteraanille Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi. Tein sukkani juhlavuoden sukkamallilla, joka on suunniteltu Facebook-ryhmää "Villasukat veteraaneille, Suomi 100 vuotta" varten. Itse en omista Facebook-tiliä, joten en päässyt liittymään ryhmään mukaan, mutta tätini oli tulostanut ohjeen minullekin tietäen "Facebook-boikotointini". ;) 

IMG_7016.jpg

Mielestäni harmaan, sinisen ja valkoisen yhdistelmä sekä perusraidat sopi tähän sukkamalliin ja sukkien kohderyhmälle kyllä paremmin kuin hyvin. Jopa käsitöistä ei ihan niin paljon ymmärtävä Rakkaanikin ihasteli värien yhdistelmää ja ennen kaikkea hienoa ajatusta kutoa villasukat kaikille maamme veteraaneille. Voi, kun oma pappanikin olisi vielä elossa tämän kokemassa...

IMG_7018.jpg

Seuraavaksi kutkuttaisi neuloa muutamat pikkusukat edelleen juhlavuoden hengessä. Kun Pikkumiehemme syntyi seitsemän vuotta sitten täytti Marttajärjestö 110 vuotta ja Martat neuloi tuolloin sukat kaikille juhlavuonna syntyneille vauvoille. Muistan vieläkin, kuinka kiva oli tulla synnytyssalista osastolle pieni nyytti sylissä ja laittaa hänen jalkoihinsa pöydän laidalla odottaneet siniset villasukat. Käsitöitä tekevänä osaa arvostaa tälläisia muistamisia. Jospa nyt laittaisin hyvän kiertämään! :)