Olikohan se viime vuonna - vai jo edellisenä - kun aloin leikellä perheemme vanhat, kulahtaneet ja rikkimenneet trikoovaatteet suikaleiksi sen sijaan, että olisin vain heitellyt ne jäteastiaan. Ajatuksenani oli virkata suikaleista kesämatot kuistillemme räsymattoidealla. Mattojen virkkaaminen ja etenkin kuteiden leikkaaminen on sen verran pölyistä touhua, että talvikuukausina olen keskittynyt keräilemään materiaalia ja aloitellut leikkaus- ja virkkauspuuhat keväisin siinä vaiheessa, kun ne pystyy tekemään kuistilla ilman pelkoa sormien paleltumisesta.

IMG_6603_2.jpg

Ensimmäinen matto piparireunoineen on nyt valmis ja siitä löytyy ainakin pari Pikkumiehen porkkanan ja mustikan tahrimaa paitaa, Rakkaani hikoilun haalistama treenipaita, minun haarasaumoista puhkikuluneet legginssit... Tunnistipa Pikkumies matosta omat vanhat robottikalsarinsakin. ;) Raitojen järjestystä en ole sen kummemmin suunnitellut, vaan virkannut aina kierroksen sen mukaan, mitä väriä on ollut parhaiten tarjolla.

IMG_6605.jpg

Toisesta matosta puuttuu enää pari väriraitaa ja valkoinen piparireunus, ja materiaalia kertyy kovaa vauhtia jo kolmattakin mattoa varten. Yksivärisen maton ohje löytyy Suuresta Käsityölehdestä 7/2012, joten ei muuta kuin kierrättämään tekstiilijätteet iloisen kirjaviksi kesämatoiksi! :)