Muuttaessamme 4 vuotta sitten nykyiseen kotiimme, jäi yksi kolmesta makuuhuoneestamme työhuoneeksi - tosin meillä ei kukaan tee töitä kotona. Pikkuhiljaa huoneesta alkoikin muodostua "äidin huone" - Pikkumiehen sanoja lainatakseni. Kun vanha ruokapöytämme joutui väistymään isomman tieltä, löysi se paikkansa minun ompelu/askartelupöytänä.

IMG_6620.jpg

Sitten tarvittiin pari Ikeaan tehtyä shoppailureissua, jotta huoneeseen saatiin tarvittava määrä säilytystilaa ja sopivat paikat niin roombokseille kuin Tildan tuvallekin.

IMG_6622.jpg

Pitkään vaivannut lamppuongelmakin ratkesi vihdoin viime keväänä, kun bongasin Kodin Ykkösen alesta paperinarulamput - ihan kaikkea ei sentään tarvitse aina tehdä itse... ;)

IMG_6630.jpg

Näihin päiviin saakka huoneen puuttuva palanen on ollut matto - eikä mikä tahansa matto, vaan tarkemmin sanottuna valkoinen, pyöreä, työllä ja vaivalla itsevirkattu matto. Mutta ei muuten ole enää! Tästä jos mistä olen niin onnellinen, iloinen, ylpeä ja vaikka mitä muuta. Matto on juuri sellainen kuin sen pitääkin olla. Tykkään!! :)

IMG_6618.jpg

Matto on virkattu Lankavan Aura-maton ohjeella Eko-ontelokuteesta. Koska halusin omasta matostani ohjeen mattoa isomman, tein lopussa kierroksia muutaman enemmän. Myöskään ohjeen nirkkoreuna ei ollut minun makuuni, joten jätin sen kokonaan tekemättä. Harkitsin kyllä tilalle piparireunaa räsymattojeni tavoin, mutta päädyin kuitenkin tasaiseen reunaan. Loppujen lopuksi maton halkaisijaksi tuli komeat 145 senttiä ja kudetta siihen kului 4 kiloa ja pari sataa gramma päälle. Tykkään, tykkään, tykkään!! :)