Kesäloman aikana otin itselleni urakan, jonka tavoitteena oli saada kangashyllyssäni jo pitkään marinoituneet jämäpalat muuttumaan vaatteiden muotoon. Ongelma noissa jämäpaloissa on se, että useat niistä ovat lojuneet kaapissa jo niin pitkään, ettei niiden pituus enää riitä reilusti yli metrin mittaiseksi hujahtaneen Pikkumiehen vaatteisiin. Ja toisaalta, jos olen jo aikaisemmin ommellut jostakin kankaasta Pikkumiehelle vaatteen tai kaksikin, niin tahtoo loppukangas jäädä kaappiin lojumaan.

Poikien%20paidat-normal.jpg

Ensin pienensin trikookankaiden kasaa ja ompelin samistelupaidat ystävän poikakaksikolle koossa 86 ja 110 cm...

Apinateeppari-normal.jpg

...sekä t-paidan (92 cm), johon lätkäisin hetkellisen päähänpiston seurauksena pöydällä lojuneen apinamerkin, kun se vaan tuntui sopivan kivasti yhteen ruskeiden hihojen ja takakappaleen kanssa.

T%C3%A4htip%C3%B6ksyt-normal.jpg

Sitten pyörittelin sekalaisia kankaita pursuavaa koria ja ompelin parit peruspöksyt tähtiteemalla collegesta ja farkusta (koot noin 70 ja 80 cm).

Kasassa-normal.jpg

Syntyi siis kasa vaatteita, jotka ovat väärää kokoa Pikkumiehelle, mutta kokemuksesta tiedän, että kyllä näillekin käyttäjä löytyy - ennemmin tai myöhemmin. Ja lienee sanomattakin selvää, ettei se urakka suinkaan vielä tähän loppunut - jämäkankaita riittää yhä edelleen... :)