Joulun aikoihin tuskailin, että aina tulee kudottua vain siitä niin perinteisestä "seiskaveikasta", mutta nyt puhaltaa lankakorissani uudet tuulet - vai pitäisikö sanoa, että virtaa uudet purot...? Ostin nimittäin jokin aika sitten kolme kerää Novitan puro-lankaa, vaikka en kyllä tiennyt yhtään mitä siitä tekisin. En vain voinut vastustaa langan ihanaa pehmoisuutta ja kaunista väriloistoa - siis puhdas heräteostos.

Viime aikojen pakkaspäivinä aloin kuitenkin kaipaamaan jotain lämmikettä harteilleni ja otin puron puikoille. Muutaman päivän tikuttelun jälkeen minulla oli valmiina taikabolero - tai ainakin jotain sinnepäin...

Valitsemani puro-lanka on väriltään jäätynyt karpalo, mutta kuvassa värit näyttävät aivan liian kirkkailta. Bolerossani sovelsin ainakin tätä ja tätä ohjetta, ja lankaa kului tasan se kolme kerää. Kutosen puikoilla tikutellessa valmista tuli nopeaa ja lanka oli tosi mukava kutoa. Tykkään kyllä niin langasta kuin lopputuloksestakin! :)

Seuraavana projektina on sitten kutoa neuletakki Pikkumiehellemme kevättä ja kesää varten. Siihen sain langat anopiltani ja jälleen on luvassa jotain aivan muuta kuin seiskaveikkaa, nimittäin Sublimen Baby Cashmere Merino Silk - lankaa. On taatusti niin pehmoista, ettei kutita herkänkään lapsen ihoa ja voisin kuvitella, että näin ollen myös kivaa kutoa. Ja taatusti myös aivan eri hintaluokkaa seiskaveikan kanssa... Onneksi on olemassa anoppeja! :)

Ja ei ne langat tähän lopu, kun sitten on vielä neljä kerää tälläistä, jos vaikka tekis vielä toisenkin taikaboleron. Eli jos blogissani on lähiaikoina hiljaista, niin minä olen heiluttelemassa puikkoja... ;)

Ps. Täytyy vielä selventää, ettei minulla siis ole mitään seiskaveikkaa vastaan - päinvastoin! Se on tuttu ja turvallinen kuin vanha ystävä, joka ei petä koskaan. Seiskaveikasta olen tehnyt lukuisat sukat ja tumput, ja joskus muistaakseni villapaidankin, mutta vaihtelu virkistää - tässäkin asiassa! :)