Pikkutyttönä pääsin aina syksyisin sienimetsään mummoni kanssa ja sain kuunnella haltioituneena, kun hän opetti minulle eri sienilajeja. Kuinka monia sieniä mummoni tunsikaan! Noista lapsuuden sieniretkistä on kulunut nyt jo reilu 25 vuotta ja karvarousku taitaakin olla ainoa sienilaji, jonka tunnistan edelleen - kärpässienen lisäksi, tietysti. Sienimetsään en tänä(kään) syksynä ole saanut lähdettyä, mutta sienikangasta sain sentään tilattua syksyn kunniaksi.

IMG_6458-normal.jpg

Tämä paita on tehty koossa 86 cm ja kaavana on käytetty Ottobren Papana-paitaa (4/2010). Paita tuntui kaipaavan kaverikseen myös housuja, joihin löytyikin sopiva kangas käyttämättä jääneistä jumppatrikoistani. Mitä ihmettä olen oikein ajatellut ostaessani itselleni kirkkaan punaiset jumppatrikoot...?! ;)

IMG_6461-normal.jpg

Tämä vaatesetti matkaa kovaa vauhtia kasvavan kummityttöni vaatekaappiin ja minä itse voisin matkata kirjastoon tutkimaan sienikirjoja. Tuli nimittäin ihan oikeasti ikävä sieniretkiä mummon kanssa. Löytäisinköhän vielä ne samat sienipaikat, joissa mummoni kanssa aina kuljettiin? Tunnistaisinkohan muita sieniä kuin karvarouskun - tai edes sen? Osaisinkohan valmistaa tai säilöä sienet oikein? Voi, mummoni mun... <3