Meillä on ollut tapana viedä jotain pientä Pikkumiehen päiväkodin tädeille aina joulu- ja kesälomien alkaessa. Tänä kesänä päädyin pullottamaan hoitotädeille kesäisiä makuja, sillä alkukesän helteet - joista ei ikävä kyllä enää ole tietoakaan :( - saivat äitini raparperipensaan suorastaan villiintymään ja raparperimehua on tullut keiteltyä meilläkin jo useampi litra.

Mehut_1-normal.jpg

Raparperimehu

5 raparperin vartta

1 l vettä

1/2 dl hunajaa

1 dl sokeria

Mittaa vesi, hunaja ja sokeri kattilaan, ja pilko sekaan pestyt raparperin varret. Keitä 15-20 minuuttia välillä sekoitellen ja siivilöi mehu. Jäähdytä ja tarjoile vedellä, maustetulla kivennäisvedellä tai sitruunanmakuisella virvoitusjuomalla laimennettuna.

Mehut_2-normal.jpg

Helppoa, nopeaa ja hyvää! Itse olen laimentanut mehua mm. mansikan ja vadelmanmakuisilla kivennäisvesillä ja ainakin nuo yhdistelmät toimivat minun makuuni oikein hyvin. Siivilöytyjä, pehmenneitä raparpereja ei kannata heittää pois, vaan itse olen tehnyt niistä raparperirahkapiirakkaa ja syönyt sellaisenaan maitorahkan kanssa sekä voileipä- ja digestive-keksien päällä. Tämän "jatkojalostuksen" vuoksi olen kuorinut varret ennen keittämistä. Suosittelen kokeilemaan! :)