Tulevana syksynä 5 vuotta täyttävä Pikkumiehemme taisi olla vuoden ikäinen, kun ompelin hänelle ensimmäiset trikoopaidat. Nyt muutaman vuoden harjoittelun jälkeen trikoopaitojen ompelu onnistuu jo ilman suurempia ongelmia ja tuntuu välillä ehkä jopa hieman tylsältäkin; tutut peruskaavat, sinisävyiset poikamaiset kankaat, joustinompeleella kappaleet yhteen ja trikookangas joustavana materiaalina antaa vieläpä anteeksi pienet mittaus- ja leikkausvirheetkin.

Pientä vaihtelua kaivaten päädyin pekomaan kangaskaappini perimmäistä nurkkaa ja löysinkin palan tyttömäistä puuvillakangasta. Ystäväni Ottobre-lehtiä selatessani ihastuin sitten Jänönheinä - tunikan kaavaan (OB 4/2010) ja niin työn alle pääsi seuraava vaatesetti kummitytölle hellevaatteiden jatkoksi.

IMG_6369-normal.jpg

Voi kuinka kiva olikaan piiiitkästä aikaa ommella napituslistoja ja napinläpejä, poimutuslankoja ja pääntiekaitaleita. Vaihtelu todellakin virkistää! :) Kun kaapissa oli vielä samanväristä resoriakin, ompelin tunikan kaveriksi farkkupöksyt. Näillä helteillä farkkuja tuskin tarvitsee, mutta onneksi tunikaa voi pitää vielä syksymmälläkin pitkähihaisen paidan kanssa.

IMG_637-normal.jpg

Minja, tulehan käymään kummitädin luona kylässä, niin saat uudet vaatteet mukaasi. Älä unohda maitopulloa kotiin... ;)