Muutama vuosi sitten olin täysin koukussa pieniin mazebook - kirjasiin, joita teinkin sillon urakalla -  ja joka lähtöön: pieniä kuvakirjoja serkun lapsille, mietelause- ja runokirjoja ystäville, kesän parhaat reseptit tädille... Ja sitten kävi aivan kuten olettaa saattaakin, kyllästyin täysin jatkuvaan papereiden taitteluun ja unohdin nuo söpöt pikku kirjaset aivan kokonaan. Idea on kuitenkin säilynyt jossain aivojeni takalokerossa ja pomppasi sieltä tajuntaani, kun mietin jotain kivaa ja erilaista kortti-ideaa serkulleni valmistumisen johdosta.

Kirjasella on kokoa noin 8 x 8 cm ja sen sivuilta löytyy seuraava runo:

Toivon sinulle...

... riittävästi onnellisuutta pysyäksesi iloisena

...riittävästi koettelemuksia pysyäksesi vahvana

...riittävästi surua pysyäksesi inhimillisenä

...riittävästi menestystä luottaaksesi itseesi

...riittävästi terveyttä voidaksesi työskennellä

...riittävästi innostusta pyrkiäksesi eteenpäin

...riittävästi päättäväisyyttä tekemään tästä päivästä paremman kuin eilinen.

 

Nyt muistan taas kuinka kivaa näiden tekeminen olikaan, taidan olla uudelleen koukussa! :) Jos joku muukin haluaa kokeilla mazebook - kirjasten tekoa - ja jäädä koukkuun, niin hyvät kuvitetut ohjeet löytyy Tatsin sivuilta.

Ja sitten vielä pari tuunattua lahjalaatikkoa, joista toinen on hempeää "tyttölaatua" ja toinen on väritykseltään ehkä enemmän poikien makuun - vaikka kyllä minäkin tykkään vaaleansinisestä. Sinisävyiseen laatikkoon tulee teksti sitten tilanteen mukaan.

Nyt täytyisi vielä a) jollakin tuttavalla, ystävällä tai sukulaisella olla synttärit ja b) osata ostaa lahja, joka sopii tuohon laatikkoon. Toivottavasti ei ole mahdoton yhtälö! :)