Olen aina pitänyt itseäni jonkinasteisen jouluihmisenä, mutta tänä vuonna huomaan tuon "ominaisuuden" itsessäni eri tavalla kuin aikaisempina vuosina. On ihana tehdä joulusuunnitelmia ja -valmisteluja, kun tulossa on ensimmäinen meidän perheen joulu omassa kodissa. Onhan me vietetty jo kaksi joulua lapsiperheenä, mutta vuokrakaksiossa ilman oikeaa joulukuusta niistä vain on tuntunut puuttuvan se jokin.

Tämän vuoden jouluvalmistelut aloitin tekemällä Pikkumiehelle oman joulusukan. Hän on nyt siinä iässä, että alkaa pikkuhiljaa ymmärtää tarinoita tontuista, noista joulupukin pikkuapulaisista, jotka kurkkivat ikkunan takana ja tuovat yön aikana pieniä yllätyksiä joulusukkaan. Sukan kaavat löytyy Tilda-kirjasta Satumainen talvi. Vielä pitäisi ommella Pikkumiehen nimi taskun päälle, kunhan löytäisin mustan muliinilankani jostain, mihin se(kin) nyt on voinut noin vain kadota...

Nyt täytyykin sitten alkaa miettimään, mitä kivaahan se tonttu tulee sukkaan piilottelemaan. Periaatteeni kun on, että Pikkumiehen joulusukasta ei esim. karkkia tule löytymään, vaan kaikkea edes jonkin verran käytännöllistä - mutta toivottavasti ei saajan mielestä tylsää... Sukasta tulee ainakin löytymään seuraavaa:

  • Lasten piparimuotteja, että päästään yhdessä leipomaan joulupipareita
  • Muumi-hammastahna - entinen kun on jo aika vähissä ja muumit on yksi Pikkumiehen suosikeista
  • Pieni autokirja - autot ja kirjat on molemmat nyt ykkösjuttuja
  • Lasten pesusieni - että ei tarvitse omia minun pesusientäni
  • Virkattuja pikkueläimiä - että minä saan kulutettua jämälankojani

     Ja lisää ideoita otetaan ilomielin vastaan! :)

Tästä se joulun odotus alkaa! *<:)