Viikonloppuna juhlittiin serkkujeni "seitenvitosia" tyttöporukalla ja kylläpä oli piristävää päästä piiiitkästä aikaa viettämään viikonloppua pelkästään naisten kesken. Miehet ja lapset oli jätetty suosiolla kotiin, joten luvassa oli vain "tyttöjen juttuja" - ja niitähän riitti koko viikonlopuksi! ;)

Lahjoin molempia serkkujani itsetehdyillä lahjoilla - kuinkas muutenkaan! Nuoremman serkkutytön kanssa olemme olleet pienestä asti tosi läheiset ja hän on aina ollut minulle kuin sisko, jota minulla ei muuten ole. Hän sai lahjaksi täällä jo aikaisemmin esittelemäni rasian, jonka sisältä löytyi monta muistorikasta kuvaa menneiltä vuosikymmeniltä.

 

Vanhemman serkun lahjaa mietin pitkään, sillä en oikein meinannut keksiä mitään kivaa ja erilaista. Mitä 4-kymppinen työssäkäyvä perheen äiti voisi haluta lahjaksi? Varmaan ainakin ulkomaanmatkan, hemmottelupäivän, siivousapua, omaa aikaa ja... OMAA AIKAA! Tietysti!! Miksi en tuota heti keksinyt...?! Kukapa äiti ei haluaisi omaa aikaa ja salaisen piilopaikan, jonne paeta niinä päivinä, kun rauhautuessaan töistä kotiin raskaiden kauppakassien kanssa villakoirat juoksevat vastaan jo eteisessä, kurkkaus kodinhoitohuoneeseen paljastaa pyykkivuoren kasvaneen yli metrinkorkuiseksi ja keittiössä törmää pöydillä lojuviin likaisiin astioihin sekä lapsiin, jotka vaativat jotain hyvää ruokaa nyt ja heti.

Niinpä lahjani näytti päällepäin vanhalta kirjalta, mutta...

...kätki sisäänsä arjen pakopaikan - tuon jokaisen naisen unelman. Eiköhän tuohon kelpaa istahtaa lukemaan kirjaa tai lehteä, kutomaan sukkaa tai vain nauttimaan kupin teetä ja palan kakkua kaikessa rauhassa.

Tämän kirjakorttiroomboksi-hässäkän rungon tein voimapahvista ja päällystin sen kuvio- ja pakkauspaperilla sekä vanhan lehden sivuista revityillä suikaleilla. Minitavarat olen tehnyt pääosin itse Lundby-talooni, jonka purettuani kierrätin tavarat nyt tähän. Taulu, kakku ja kori tosin ovat swapeissa saatuja lahjoja.

Oikein paljon onnea vielä kerran serkkutytöille ja kiitos mukavasta viikonlopusta! "Kasivitosia" odotellessa... ;)