Joko sinun kukkapenkissäsi kukkii marketta, jota kai tuttavallisemmin päivänkakkaraksikin kutsutaan?

Marketta viihtyy paahteessa, kunhan muistat riittävän kastelun.

kuva täältä

Minun kukkaruukussani marketat puhkesivat kukkaan jo jokin viikko sitten, mutta yksi kukkasista ei suinkaan kaunista pihaamme yhtä kirkkaan valkoisena kuin esikuvansa, vaan rötköttää ruskeana vessan lattialla, hah hah... ;D  Ihan kaunis kukka kyllä sekin.

Marketta-matto-normal.jpg

Virkkasin siis Marketta-pitsimaton Kauhavan Kangasaitan ohjeella kaapissa pyörineestä, Tiimarin loppuunmyynnistä hamstraamastani trikoo-ontelo-mikälie-kuteesta. Kudetta oli minulla vain 750 grammaa (plus 250 g hitusen vaaleampaa) ja ohjeen mukaan mattoon tarvitaan 1,7 kiloa Kangasaitan omaa Esteri-ontelokudetta. Niin vaan päätin kuitenkin saada maton aikaiseksi välittämättä puuttuvasta kudemäärästä - kilo sinne tai tänne, onko se nyt niin väliä...? Lisäksi minulla ei ollut mitään hajua, kuinka paksua kuteeni oli ohjeessa olevaan Esteri-kuteeseen verrattuna, mutta ei kai senkään nyt ole niin väliä? Rohkea rokan syö, yrittänyttä ei laiteta, tekemällä oppii ja mitä niitä nyt onkaan...

IMG_6164-normal.jpg

Tuloksena oli oikein passeli matto juuri sinne minne sitä suunnittelinkin. Siihen nähden kuinka monta epävarmaa tekijää alkutilanteessa oli, selvisin virkkausurakastani yllättävän pienillä ongelmilla. 750 grammaa ontelokudettani loppui kesken, kun jäljellä olisi ollut enää kukan terälehtien viimeistelykierros sekä pitsireuna. Koska en halunnut langan värin muuttuvan kesken kuvion, jätin yhden kierroksen kokonaan tekemättä ja siirryin suoraan virkkamaan pitsireunusta vaaleammalla kuteella. Tarkkasilmäisimmät ehkä huomaakin, että terälehdistä tuli näin kärjestään hieman pyöreämpiä kuin ohjeessa ja pitsireunus on aavistuksen muuta mattoa vaaleampi, mutta onneksi ero ei ole  luonnossa kovin silmiinpistävä. Matosta tuli halkaisijaltaan n. 85 senttiä eli selkeästi pienempi kuin ohjeessa (97 cm), mutta alkuperäinen koko olisikin ehkä ollut hieman liian iso vessaamme. Virkkuukoukku minulla oli ohjeen mukainen, joten ilmeisesti kuteeni oli sitten ohuempaa.

Sananlaskuja vielä jatkaakseni, lopussa kiitos seisoo ja aina kannattaa yrittää. :)