Vaikka joka syksy neulon useammatkin sukat ja lapaset ja saan joskus tikuteltua jopa jonkun isommankin neuletyön, kirjoneuleet eivät ole koskaan kuuluneet suosikkeihini. Oisinkohan viimeksi yläasteella (!!) kokeillut kutomista useammalla värillä yhtä aikaa ja silloin(kin) päädyin useamman purkukerran jälkeen kirjomaan haluamani kuvion lapasiin silmukoita jäljitellen. Kirjoneuleissa onnistun aina joko jättämään langanjuoksut työn nurjalla puolella liian löysälle tai vastaavasti vetämään liian kireälle, jolloin tuloksena on ihmeellisesti kupristeleva sukka/lapanen kera vuoroin löysien ja vuoroin kireiden silmukoiden.

Apinasukat-normal.jpg

Jo viime talvena ihastelin Novitan kivoja apinasukkia, jotka olivat kuin tehty Pikkumiehellemme. Huonot kokemukseni kirjoneuleista saivat kuitenkin aktiivisesti unohtamaan apinasukat ja päädyin tuolloin tikuttelemaan perinteisiä raitasukkia - jälleen kerran. Tänä syksynä päätin kuitenkin selättää kirjoneulekammoni ja kaivoin apinasukkien ohjeen esille. Kirjoneuleenahan tuo malli ei ole mitenkään haastava ja voin vain haaveilla neulovani kirjoneuletta useammalla värillä yhtä aikaa, mutta ennen kaikkea: neuloin kirjoneuletta! Ja vieläpä ilman liian löysiä tai kireitä langanjuoksuja - ainakaan kovin pahoja... ;)

Ohjeesta poiketen tein sukat Novitan Nalle-langasta, kun tuo Seiskaveikka on tuntunut meillä vähän turhan paksulta käytettäväksi kunnon talvikenkien kanssa. Samalla sukan varresta tuli just passelin napakka, eikä se valu kurttuun vähän väljemmänkään kumisaappaan sisässä. Ja arvaatkas mitä? Toiset apinasukat on jo puikoilla! :D