Kun muutimme omakotitaloon jokunen vuosi sitten, päivitimme samalla kotimme paloturvallisuutta. Palovaroittimet löytyivätkin  jo valmiiksi useamman huoneen katosta, mutta lisäksi hankimme mm. kaikille varmasti tutun kirkkaanpunaisen sammutuspeitteen. Paloturvallisuusohjeiden mukaan sammutuspeite tulee olla kiinnitettynä näkyvälle paikalle seinälle, jolloin se saadaan naruista vetämällä kätevästi paketista pois ja on näin heti käyttövalmis tositilanteen sattuessa. Totuuden nimissä täytyy kuitenkin tunnustaa, että meillä sammutuspeite päätyi keittiön alakaapin hyllylle ja pikkuhiljaa sen eteen taisi kertyä jos jonkinlaista kuppia ja kippoa. Kirkkaanpunaiselle sammutuspeitteelle kun ei vain tuntuvat millään löytyvän näkyvää, mutta kuitenkin sopivan huomaamatonta paikkaa vaaleahkosta keittiöstämme. Juu-uu, tiedän kyllä, että turvallisuuden pitäisi olla ykkösasia joka tilanteessa, mutta mutta... ;)

Sammutuspeitteen%20suojus_4-normal.jpg

Tämän vuoden ensimmäisessä Ihana-lehdessä näin sitten ohjeen vanhoista pitsilakanoista tehtyyn sammutuspeitteen suojukseen ja kun vielä muutamaa päivää myöhemmin törmäsin Tosimummon tekemään suojapussiin, iski inspis sitten minuunkin. Olen nimittäin saanut mummoltani jo vuosia sitten vanhan lakanan, jossa on hänen itsensä virkkaamat kauniit pitsit. Kun lakana jäi käyttämättömänä pyörimään kaappiimme, kierrätin siitä osan sisustustyynyksi ja jäljelle jäänyt pitsinpätkä sattuikin olemaan lähes sentilleen sammutuspeitteen levyinen.

Sammutuspeitteen%20suojus_3-normal.jpg

Ihana-lehden ohjetta mukaillen jätin alkuperäisen punaisen päällisen uuden suojapussin sisään ja tein lakanaan reiän ripustamista varten samalle kohdalle kuin alkuperäisessäkin päällisessä oli. Näin raskas peite ei pääse vetämään edes ohuesta lakanakankaasta tehtyä suojapussia mutkalle. Tosin uusi pussi piti tehdä kaksinkertaisesta kankaasta, sillä muuten punainen väri olisi kuultanut valkoisen lakanakankaan läpi. Alkuvalmistelujen, tarkkojen mittailujen ja kankaiden leikkelyn jälkeen suojapussin ompelu jäi jostain syystä odottamaan aikaa parempaa, mutta nyt sain vihdoinkin ommeltua pussin valmiiksi ja viimeisteltyä myös ripusutusreiän laakapistoilla.

Sammutuspeitteen%20suojus_1-normal.jpg

Nyt on siis meidänkin sammutuspeite ohjeiden mukaisesti keittiössämme näkyvällä paikalla ja aina käyttövalmiina - mutta kuitenkin sopivasti piilossa. :)