…kun kevät tänne ennättää! :D

 Poskia kutitteleva auringonpaiste, räystäiltä tippuvat vesipisarat ja lumen alta pilkistelevä pihakivetys saa näköjään runosuonen sykkimään minutkin uskomaan, että kevät tekee todella tuloaan. Tämän myötä iski viikonloppuna kauhea vimma saada kotiin edes ripaus kevättä. Ensimmäiseksi revin viimeiset joulutähdet (!!) pois ikkunoista. Viime aikoina olenkin uskotellut itselleni niiden näyttävän joulutähtien sijaan lumihiutaleilta, kun en ole laiskuuttani saanut otettua niitä pois… Sitten suuntasimme Pikkumiehen kanssa rattikelkka-ajelulle ja keräsimme samalla kimpun koivunoksia maljakkoon. Sisään palattuamme askartelupöytäni ääressä kävi melkoinen hyörinä, kun minä ommella hurruutin meille kevätlintuja ja koitin toisella kädellä pitää pikkuapulaiseni vikkelät sormet poissa ompelukoneen paininjalasta/neulasta/puolakotelosta/lankarullasta/nuppineuloista vastaillen samalla jatkuvana toistuvaan kysymykseen: ”Äiti, mikä tuo/tämä on?” Sitten vielä pöllyytettiin yhdessä vanupussiani ja kohta keittiössämme lenteli Pikkumiehen sanoin monta ”titityytä”.

 

Lintujen ohjeeseen törmäsin Kotivinkin 101 ideaa – lehdessä, josta poimin talteen muutaman muunkin kivan idean. Lehti on minulle ihan uusi tuttavuus ja tykästyin siihen kovasti – suosittelen! Nyt odottelen malttamattomana, että oksiin ilmestyy pieniä lehtiä, sillä aika ankeiltahan nuo oksat noin paljaina vielä näyttävät.

 Pääsiäisenä ajattelin lisäillä pieniä pääsiäismunia roikkumaan lintujen kaveriksi. Vaikka pääsiäiseen onkin vielä aikaa, niin kylvimme illalla ohransiemenetkin jo itämään. Minusta kun vain on niin kiva katsella, kun vihreä - tuo kevään väri - alkaa puskea ylös mustan mullan alta. Ja mitähän keväistä touhua sitä seuraavaksi keksisi, ettei tuo tämänpäiväinen räntäsade vaan pääse viemään kevätfiilistä mukanaan?