Kun ihastuin Tone Finnangerin luomaan Tilda-maailmaan jokin vuosi sitten, oli pieni hiirulainen ensimmäinen koskaan ompelemani pehmoeläin. Sen jälkeen on syntynyt ainakin muutama etana, pari enkeliä, mäyräkoira ja jokunen piparipoikakin, mutta viime aikoina pehmoeläimet ovat saaneet väistyä trikoopaitojen ja velourpöksyjen tieltä.

Onnekseni eräs pikkuneiti oli synttärilahjan tarpeessa, eikä kaapistani löytynyt yhtään trikookangasta, joka olisi ollut sopivan sävyistä tytön paitaan. Niinpä päädyin kaivelemaan jämäkangaskoriani ja siitähän se ajatus sitten lähti - jälleen kerran! :)

Seelan%20hiirulainen-normal.jpg

Hiiren kaavat löytyvät siis Tilda-kirjasta nimeltä Satumainen talvi ja tämän hiirulaisen ompelin isommilla kaavoilla - toisin kuin hiirulaisen nro 1. Kaavoja etsiessäni tuli selailtua myös uusin Tilda-kirjani Tildan Ateljeessa - joka (sekin) on kyllä ehtinyt pölyttyä hyllyssäni käyttämättömänä jo aivan liian kauan - ja törmäsin aivan ihastuttavaan pehmokirahviin ja -norsuun. Pehmoeläimiä on siis varmasti tulossa vielä lisää lähiaikoina jossain välissä! :)