Pikkumiehestämme on tullut viime aikoina melkoinen "satusetä" ja hänen jutut ylittävät joskus aika usein ainakin minun mielikuvitukseni rajat. Joku viikko sitten kyselin häneltä aamulla, että oliko hän nukkunut hyvin ja nähnyt kauniita unia. Kysymykseen sain melkoisen pitkän vastauksen, mutta tiivistetysti kerrottakoon, että Pikkumies oli nähnyt unta keltaisesta tipusta, joka lensi lentokoneella. Lentokone oli varustettu lumiauralla ja peräkärryllä, jossa Pikkumies istui yhdessä kahden ystävänsä kanssa. Eikä kuulemma pelottanut yhtään lentää taivaalla peräkärryssä istuen. :D Arvaukseksi vain jää, että oliko Pikkumies ihan oikeasti nähnyt kyseisen unen vai keksikö hän koko tarinan vasta aamutuimaan.

Toinen - vai moneskohan lie - mielenkiintoinen keskustelu käytiin, kun kerroin Pikkumiehelle lähestyvästä keväästä ja kuinka pääsemme lumen sulaessa tekemään omaa kasvimaata, jonne voimme istuttaa porkkanaa, salaatteja, herneitä ja... "Banaania!" keskeytti asiasta selvästi innostunut Pikkumies puheeni. Vähän kyllä ihmettelin, että mistähän me banaanin siemiä saadaan, mutta Pikkumies tuntui tietävän asian paremmin kuin minä. "Kaupasta!" kuului iloinen vastaus. :D

 

Nämä - ja monet muut - osuvat oivallukset ja sattuvat sanonnat olisi kiva kirjoitella talteen, sillä eihän niitä muuten tule muistamaan kovinkaan pitkään. Niinpä ostin pienen kierrevihkon ja tuunasin sen iloisen kirjavilla väreillä P*skarteluhaasteen 2 nauhaa, 2 nappia, 2 niittiä - reseptin mukaisesti. Tosin en sitten muistanut päivittää tekelettä blogiini ajoissa ja haaste meni minulta ohitse... :( Mutta saadaanpa ainakin lueskella ja muistella Pikkumiehen höpötyksiä vielä vuosienkin päästä! :)