Saatuni valmiiksi äidilleni lahjoittamani "meilkein Hilmat"-sukkani, päätin jatkaa jämälankalaatikkoni tyhjentämistä. Suunnitelmissa oli tehdä Hilma-sukat itsellekin, mutta sitten näin Annikan suunnittelemat adventtisukat, ja päätinkin vaihtaa mallia. Ihastuin etenkin sukkien kauniisiin, leveisiin kirjoneulekuvioihin, joten poimin sukista "parhaat palat" ja muutoin muokkailin ohjetta omaan makuuni sopivaksi.

Melkein%20adventtisukat.jpg

Näihin sukkiin tein elämäni ensimmäiset - ja samalla varmaan myös viimeiset - tiimalasikantapäät. Ei meinannut onnistua sitten millään! Ensimmäisen kantapään sivussa komeili tasainen reikärivistö, vaikka mielestäni kyllä kiristin lankaa ihan kunnolla - purkuun meni. Seuraavilla kerroilla kiristelin lankaa - ja siinä samalla myös hampaitani - siinä määrin, että pelkäsin jo bambupuikkojeni kestävyyttä, mutta edelleenkään en ole kantapäähän tyytyväinen, mutta menköön. Jos sukat olisi menossa lahjaksi, niin purkuun ois mennyt vielä nuokin kantapäät.

Ensimmäistä kertaa tein myös sukkien kärkikavennukset nauhakavennuksena. Lapasissa olen tuota kavennusta käyttänyt oikeastaan joka kerta, mutta hyvinhän tuo tuntuu istuvan sukkaankin. Seuraaviin sukkiin taidan kuitenkin neuloa taas tutun ja turvallisen sileän kantapään ja nelitahoisen kärkikavennuksen. Ei taida enää vanha koira oppia uusia temppuja... ;D