Tein käsitöihin liityen yhden uuden vuoden lupauksen: Ostan uusia sukkalankoja vain äärimmäisessä hädässä, muissa tapauksissa lankojen tulee löytyä jämälankalaatikostani. Hätätilanne tuli vastaan heti kättelyssä, kun jämälaatikostani ei löytynyt tarpeeksi harmaata lankaa veteraanin villasukkiin.

Melkein%20hilmat.jpg

Tämän vuoden toiset villasukat teinkin sitten vain ja ainoastaan jämälangoistani. Äitini jäi eläkkeelle viime viikolla ja halusin neuloa hänelle kirjoneulesukat kotona "hipsutteluun". Kivaa ohjetta netistä etsiessäni ihastuin Hilma-sukkiin, mutta muutama mutka tuli heti matkaan. Ensiksi, tiimalasikantapää oli minulle ihan uusi tuttavuus. Toiseksi, jämälankojen kulutuksen maksimoimiseksi halusin tehdä sukat vähintään kolmivärisinä ja Nalle-langasta.

IMG_7009.jpg

Neljällä jaollinen kuvio oli helppo muuttaa Nalle-langan vaatimalle silmukkamäärälle ja pienen pähkäilyn jälkeen sain vaihdettua sukkiin myös itselleni tutun perinteisen kantapään. Näistä jälkimmäinen tosin vaati kiilakavennusten vuoksi yhden ohjeesta poikkeavan kuvioraidan lisäämisen, mutta ihan hyvin sain senkin sukkamalliin sopimaan

Jämälaatikostani näyttäisi löytyvän seiskaveikkaakin sen verran, että eiköhän niistä vielä toisetkin Hilma-sukat saa tehtyä. Sen verran tykästyin tuohon kolmella värillä tehtyyn versioon, että siitä en ehkä luovu, mutta ohjeen mukaista tiimalasikantapäätä taidan kyllä kokeilla. Oppia ikä kaikki! ;)