Pikkumiehemme on viime aikoina innostunut pitämään huppareita, jotka on helppo kiskaista pois päältä, kun kuumuus yllättää kesken vauhdikkaiden leikkien ja touhujen. Huppari kaipaa kuitenkin alleen t-paidan, eikä Pikkumiehen olematon t-paitakasa ole kovinkaan silmiä hivelevä. Viime kesällehän en ommellutkaan kuin pari uutta t-paitaa ja sitä vanhemmat paidat ovat jo melko kulahtaneita ja/tai auttamattomasti liian pieniä - hyvästä kasvuvarasta huolimatta. Siispä ompeluhommiin!

M%C3%A4yristeeppari-normal.jpg

Koitin etsiskellä kangaskaapistani vähän vaaleampia kankaita, ettei t-paidoista tulisi liian synkkiä käytettäväksi kesälläkin. Suloinen mäyräkoirakangas onkin marinoitunut kaapissa jo viime syksystä saakka ja vaaleahkon pohjavärinsä ansiosta sopi t-paitakankaaksi oikein mainiosti. Raitahihat tuovat paitaan kivaa vaihtelua ja toistavat koirissakin näkyviä värejä.

Palapaita-normal.jpg

Tähtipaidasta tulikin sitten oikein pirteä yksilö, sillä kasasin sen erilaisista jämäpaloista. Kaikki kappaleet ovatkin itseasiassa erilaiset, kun vielä takakappalekin on tehty yksivärisestä turkoosista trikoosta. Melkoinen tilkkutäkkihän tuo paita on, vaikka turkoosi ja punainen näyttääkin sopivan yhteen ihan kivasti. Lisäsin vielä sivusaumaan pätkät Tilda-nauhaa tähtiteemaan sopien.

T%C3%A4hdet-normal.jpg

Voipi olla, että näillä kahdella t-paidalla ei vielä kovin pitkälle pötkitä, joten taitaa olla paras suunnistaa kangaskaapin kautta takaisin ompelukoneen ääreen. :)