Luit aivan oikein: jämälankavillasukkajoulukalenteri, siinäpä se kaikessa komeudessaan onkin! :) Törmäsin nimittäin muutama päivä sitten Missä neuloimme kerran - blogissa hauskaan joulukalenteriin, jossa neulotaan villasukat jämälangoista. Blogissa paljastuu joka aamu uusi vihje, jonka mukaan työ etenee ja jouluaattona sukkien pitäisi sitten olla valmiit. Myöhästyin aloituksesta parilla päivällä, mutta otin pienen alkuspurtin ja neuloin ensimmäisten päivien vihjeet yhtenä iltana. Puikoilla on siis työn alla yhtä aikaa kaksi sukkaa, joiden molempien kärkiosat on neulottu vapaa valintaisella värillä ja sitten jatkettu vihjeiden mukaan. Mukana ollaan! :)

J%C3%A4m%C3%A4lankavillasukkajoulukalent

Tässä joulukalenterissa innostuin etenkin siitä, että vihdoin ja viimein saan kulutettua pienimmätkin jämälankanyssykät raitasukkiin. Sellaisten tekemistä olen miettinyt jo pitkään, mutta en ole jaksanut vaivata päätäni raidoitusten suunnittelulla. Mitä värejä? Kuinka leveitä raitoja ja missä järjestyksessä? Symmetrisesti vai sikinsokin sekaisin? Nyt joku muu on miettinyt tuon kaiken puolestani ja minun ei tarvitse muuta kuin neuloa - ja päätellä langat, argh! ;)

Toinen Jippii! - huuto pääsi ilmoille, kun huomasin, että sukat kudotaan kärjestä aloittaen. Jo lähes kaksi vuotta sitten taisin mainita opettelevani varpaista varteen neulottavien sukkien tekemisen, mutta enpä ole saanut sitä(kään) aikaiseksi... Seuraavista unisukistani näyttääkin tulevan niin hassun hauskan kirjavat, että nämä jalassa ei voi kyllä nähdä muuta kuin kauniita unia! :D