Amalia haastoi tämän kuukauden haasteessaan käyttämään vähän - tai vähän enemmän - pinkkiä ja minä otin haasteen innolla vastaan.

Vauvakirja_1-normal.jpg

Useampi ilta tämän työn parissa vierähti, mutta kyllä kannatti; lopputuloksesta tuli kerrankin juuri sellainen kuin olin suunnitellutkin. Tuorein kummityttöni sai tänään itselleen kauniin nimen ja lahjaksi vauvakirjan jollaista ei tule olemaan kenelläkään muulla.

Vauvakirja_2-normal.jpg

Idean itsetehtyyn vauvakirjaan sain Kaisan tekemästä albumista jo lähes kaksi vuotta sitten ja ajatus onkin muhinut mielessäni siitä saakka odotellen sopivaa hetkeä. Vihdoin ja viimein tuo hetki koitti tänä talvena, kun minusta tuli täti ja samalla kummityttötrioni kasvoi kvartetiksi.

Vauvakirja_4-normal.jpg

Kirjan rungon tein 18 x 25 cm kokoisista puupahveista, jotka päällystin skräppipapereilla. Väreiksi valikoitui pinkin eri sävyt terästettynä beigellä ja ruskealla, ettei mene aivan liian "imeläksi". ;)

Vauvakirja_3-normal.jpg

Otsikoin sivut eri teemojen mukaan ja koristelin niin, että keskelle jäi kuitenkin riittävästi tilaa joko 10 x 15 cm tai 10 x 10 cm kokoiselle kuvalle.

Vauvakirja_5-normal.jpg

Koska sivuilla ei juurikaan ole tilaa teksteille, lisäsin sivujen väliin tageja vanhempien omille kirjoituksille ja muistoille.

Vauvakirja_6-normal.jpg

Kaikkiaan kirjaan tuli 8 aukeamaa, mikä tuntui olevan aikalailla maksimimäärä 3 senttisille saranarenkaille. Kirjan rajallisen koon vuoksi siihen on tarkoitus säilöä vain ensimmäisen vauvavuoden muistot, joten kirja päättyykin 1-vuotissynttäreihin.

Vauvakirja_10-normal.jpg

Ja arvatkaas mikä tässä tuoreessa tätiydessäni on myös ihan huippua? Pääsen ompelemaan ihania pinkkejä rimpsumekkoja niiden ainaisten auto/traktori/kaivuripaitojen sijaan - tai ehkä sittenkin niiden ohella... :)