Taisin jo kevättalvella hehkuttaa kuinka innolla odotan, että pääsen vaihtamaan Pikkumiehen autotrikoot pinkkeihin kankaisiin ja ompelemaan rimpsumekkoja uudelle kummitytölleni. Koska kummitytön äiti ei kuitenkaan ole ihan hirveän innostunut pukemaan pikkuneitiä pelkästään pinkkiin - eikä varmaan pelkkiin mekkoihinkaan - nappasin Kestovaippakaupasta ostoskoriini myös pirteän keltaista apilatrikoota - siis tietysti niiden kaikkien pinkkien kankaiden lisäksi. ;)

Keltaista%20kummityt%C3%B6lle_1-normal.j

Apilakuosi ja kirkkaankeltainen väri oli kuin tehtyjä hellepäiviin, joten ompelin hihattoman mekon Nasta-liivimekon (Ottobre 4/2008) kaavaa soveltaen. Leikkasin mekon koossa 74 cm, mutta koska se osoittautui mittailujen jälkeen malliltaan hieman lyhyenlaiseksi, päädyin jatkamaan mekon pituutta - ja käyttöikää - lisäämällä helmaan kevyesti rypytetyn kaitaleen.

Keltaista%20kummityt%C3%B6lle_2-normal.j

Ja mikä näissä pikkuvaatteiden ompelussa on varsin mukavaa, niin pieni pala kangasta tuntuu riittävän vaikka mihin! Mekon jälkeen apilakangasta riitti vielä t-paitaan, joka sai kaverikseen pienet polvihousut jämäcollegepalasta, jonka en uskonut enää riittävän mihinkään muuhun kuin Pikkumiehen housujen taskuiksi tai polvipaikoiksi.

Siinäpä keltaista kummitytön kesään, ehkä sitten syksyllä on jo pinkin vuoro... :)