Apinoista tykkäävä Pikkumiehemme sai kesäksikin apinavaatetta, kun ompelin hänelle t-paidan aikaisemmin tekemäni paidan jämäpalasta ja ruskeasta perustrikoosta. Paidan kaavana Ottobren (4/2011)  "More Grey" lyhyillä hihoilla.

Kuviollista kangasta ei riittänyt kuin etukappaleeseen, mutta hyödynsin jäljelle jääneitä pienempiä paloja polvihousujen valetaskuissa. En ommellut oikeita taskuja, jotka olisi kuitenkin aina vain täynnä hiekkaa, joka sitten kulkeutuisi kotiin sisälle ja leviäisi pitkin lattioita, sohvaa, nojatuoleja jne. - seli seli, laiska mikä laiska. ;)

Polvihousut on tehty minun vanhasta, hyvin vähän pidetystä collegepaidasta - mitä ihmettä olen joskus ajatellut ostaessani keltaisen paidan...?! :/ Eipä siis tullut kovinkaan montaa euroa noiden housujen hinnaksi ja kelpaavat  kyllä kesällä hiekkalaatikolle ja ulkoleikkeihin. "Minun OMAT apihousut!" oli Pikkumiehen kommentti, joka lämmitti kyllä äidinkin mieltä. <3

Apinapaidan kaveriksi sain ommeltua hipoilla ja palloilla kuvioidut t-paidat. Kun kasaan lisätään vielä aikaisemmin tekemäni pilvipaita voisi luulla, että minulla on menossa jonkinlainen turkoosikausi, mutta kyllä paitojen värin määritteli ennen kaikkea käytännöllisyys. Ihastuin ensin turkoosiin pilvikankaaseen ja hommasin sitten muut kankaat Myllymuksuilta kutakuinkin samaa sävyä. Ajattelin, että samansävyisiä jämäpaloja on sitten helpompi yhdistellä toisiinsa kuin aivan eri värimaailmoista olevia kankaita.

 Paitojen kaveriksi tein vielä harmaasta collegesta polvihousut, joihin lisäsin vähän väriä turkoosilla - kuinkas muutenkaan! ;)

Nyt alkaa olla Pikkumiehen kesävaatteet kasassa, kun itsetehtyjen lisäksi kaapista löytyy vielä kasa ostettujakin vaatteita. Seuraavaksi voisinkin ommella valmiiksi oman kesähameen, jonka kankaat on ollut leikattuna jo yli kuukauden. Enpä muistakaan milloin viimeksi olisin ommellut jotain vaatetta itselleni, siitä taitaa olla jo vuosia...

Kesä, tule jo! Meillä odotetaan innolla lämpimiä t-paitakelejä ja paaaljon auringonpaistetta! :)