Pihallamme on perennapenkki, jonka keskellä pulputtaa pieni suihkulähde. Koska suihkulähteen pumppu toimii sähköllä, on keskelle perenapenkkiä laitettu myös sähkötolppa. Siis samanlainen, mitä näkee monien rivi- ja kerrostalojen parkkipaikoilla, mutta meidän tolppa on vain hieman matalampi, Kätevää? Kyllä, sillä näin pumpun sähköjohtoa ei tarvitse pujotella koko pihan läpi. Kaunista? Ei todellakaan! Tuo törökäs on saatava piiloon - ja heti!

 Edellisten asukkaisen jäljiltä sähkötolpan päällä oli pajukartio, joka oli ensinnäkin aivan liian pieni, keikkui tolpan päällä kovassa tuulessa, eikä ylettynyt kunnolla alas asti ja toisakseen jo todella huonossa kunnossa. Kaupastahan uuden kartion saisi helpolla, mutta itse tehty on aina itse tehty - ja usein halvempikin. Niinpä mittailin ja mallailin vanhaa kartiota, kiikutin sen roskaläjään ja lähdin pajupuskan raivaushommiin.

 

Koivurisuja olen väännellyt aikaisemminkin, mutta paju oli minulle tässä hommassa ihan uusi tuttavuus. Innostuksissani en tietenkään ehtinyt etsiä mitään ohjeita - ois ehkä kannattanut - vaan vääntelypuuhiin piti päästä samantien kyllä työ tekijäänsä opettaa - periaatteella. Alku oli hankalaa, kun tukirimat meinasivat mennä vinksinvonksin ja kartiosta ei meinannut tulla symmetrinen sitten millään, mutta pikkuhiljaa homma alkoi sujumaan. Eihän tuo vieläkään ole täysin tasainen, mutta lopputulos on joka tapauksessa se, mitä toivoinkin: sähkötolppa on piilossa - ja siellä pysyykin! :)