Erilaisten pahvilaatikoiden tuunaaminen on yksi lempipuuhistani ja olenkin vilautellut niitä blogissanikin ainakin täällä, täällä, täällä ja täällä. Kesälomareissulla törmäsin oikeaan pahvilaatikkotuunaajan paratiisiin, kun Kiimingin Halpahallin kassalle oli kasattu melkoinen läjä tyhjiä kenkälaatikoita asiakkaiden saataville. Koska laatikot oli kerätty pääosin lasten kenkäosastolta, olivat ne kokonsa puolesta juuri sopivan pieniä, mutta kuitenkin riittävän tilavia esim. kaikenlaisen askartelusälän säilyttämiseen. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä, ja niin me sitten yhdessä Pikkumiehen kanssa pyörittiin laattikkokasan luona ja hamstrattiin parhaita mukaamme - äidin poika... <3 Onneksi oltiin liikkeellä omalla autolla, eikä julkisilla kulkuneuvoilla... ;)

IMG_6406-normal.jpg

Ja mitäs me sitten noista laatikoista saimmekaan aikaiseksi? Pikkumies valitsi itselleen jo valmiiksi pirteän värisen laatikon, jonka kannessa ja kyljissä olleet tekstit tuunasimme piiloon minun varastoistani löytyneellä robottipaperilla ja dymoteksteillä. Nyt löytyy automattoleikeissä tarvittavat pikku-ukkelit, liikennemerkit ja muut oheisroinat yhdestä laatikosta.

IMG_6415-normal.jpg

Omat askartelumaalini tarvitsivat kipeästi ehjän säilytyslaatikon vanhan rikkoutuneen tilalle ja sen tuunaamiseen ei sitten montaa minuuttia mennytkään, sillä niin siistejä ja hyväkuntoisia laatikoita saimme kaupasta mukaamme.

IMG_6429-normal.jpg

Sitten tuunasin vielä ompelemilleni kesäherkuille hempeän lahjapakkauksen tilkkutäkkitekniikalla hyödyntäen jämäpapereitani. Kokonsa puolesta laatikko olikin juuri passeli muutamalle muffinssille, jätskeille ja mansikkakakulle.

IMG_6413-normal.jpg

 Pari - tai oikeasti kyllä aika monta - pahvilaatikkoa laitoin vielä kaapin perälle odottamaan uusia tuunailuja, vaikka vauhtiin päästyäni en olisi kyllä millään malttanut lopettaa. Niinpä nappasin jo aikoja sitten kaappiin jemmaamani tyhjät "kyllä näitä vielä johonkin tarvitaan" - pastillirasiat, poistin etiketit ja napsuttelin muutamat dymotekstit. Jatkossa minua ei - toivottavasti - huudeta apuun etsimään pientä lego-ukkoa, vielä pienempää radiopuhelinta, pienenpientä lippalakkia tai pienenpienenpientä jakoavainta pohjattomalta tuntuvasta legolaatikosta. Näin siis siinä tapauksessa, että Pikkumies on muistanut edellisellä kerralla leikkien lopuksi kerätä pienet legotilpehöörit oikeisiin pikkurasioihin sen sijaan, että on vain heittänyt ne sinne pohjattomaan legolaatikkoon. Tätä kyllä vielä hieman epäilen...

Mutta sellaisia laatikkotuunailuja tällä kertaa, kokeile sinäkin! :)