Jäätelö ja mansikka(kakut) ovat niitä herkkuja, joita tulee syötyä kesällä melkoisia määriä. Niinpä innostuin ompelemaan kyseisistä herkuista hieman kevyempiä versioita - kaloreita nolla. ;) Itse asiassa nämä Tildan herkut on ollut to do - listallani jo aika pitkään ja muistuivat mieleeni, kun mietin itsetehtyä lahjaa 2 vuotta täyttävälle pikkuneidille.

IMG_6417-normal.jpg

Kankaat, puuhelmet ja pitsit löytyivät kotoa jo valmiiksi, joten idean saatuani herkkujen ompeluun ei hirveästi aikaa mennyt. Etenkin jätskien ja mansikoiden ompelu oli helpompaa kuin etukäteen ajattelin. Mansikkakakkujen kanssa jouduin kyllä sitten hieman taistelemaan, kun silitin niihin vähän liian jämäkän tukikankaan, mutta kyllä niistäkin ihan kelpo kakkuja loppujen lopuksi tuli. Ja ei se näkö, vaan maku! ;)

IMG_6422-normal.jpg

Ompelin herkkuihin puuhelmet, vaikka pitkään kyllä mietin niiden soveltuvuutta 2-vuotiaan leikkeihin. Muistelisin, että ainakaan meidän Pikkumies ei enää tuon ikäisenä pistänyt kaikkia suuhunsa, mutta eihän sitä koskaan tiedä... Joka tapauksessa ompelin helmet kiinni melko jämäkästi, muuta kuitenkin niin, että ne on helppo napsaista poiskin ilman, että jätskit ja muffinssit purkautuvat samalla.

IMG_6425-normal.jpg

Jos innostut tämän myötä ompelemaan kesäherkkuja itsellekin, niin jätskien ja mansikkakakun ohjeet löydät Sisusta Tildan tapaan - kirjasta ja muffinssien ohje Tildan talossa - kirjasta. Sen verran kivaa näiden herkkujan ompelu oli, että itse ainakin taidan tehdä näitä vielä lisääkin viimeistään siinä vaiheessa, kun nuorin kummityttöni alkaa lähestyä leikki-ikää. Voi, kun olisi ollut itselläkin tällaisiä herkkuja kotileikeissä reilu 30 vuotta sitten! Nam! :)