Koska kokemukseni kakkujen koristelusta on rajoittunut lähinnä marsipaanin kaulintaan ja alkeelliseen muotoiluun, olin heti valmis, kun ystäväni pyysi minua mukaan Puuhasliinin kakkujen koristelukurssille. Illan aikana pääsimme opettelemaan ruusujen tekoa sokerimassasta sekä kokeilemaan sokerimassan työstämistä erilaisilla muoteilla ja työvälineillä.

Kakkukoristeet-normal.jpg

Joskus olen miettinyt, että olisi ihan kiva värkkäillä kakkujen päälle enemmänkin koristeita, mutta kynnys sokerimassojen ja etenkin välineidän hankkimiseen on ollut aika korkea. Mitä värejä ja kuinka paljon sokerimassaa pitää/kannattaa ostaa? Mitä välineitä tarvitsen ihan välttämättä ja mitkä hankinnat puolestaan ovat aloittelijalle aivan turhia?

IMG_6169-normal.jpg

Kelpaiskohan Pikkumiehelle syksyllä sammakkosynttärit...? ;)

Tuollainen yhden illan pikakurssi olikin oikein passeli antamaan pientä vinkkiä sokerimassan käyttömahdollisuuksista ja etenkin antoi mahdollisuuden kokeilla erilaisia työvälineitä. Miten minusta alkoi tuntumaan, että jonkinlaiset kukkamuotit täytyy varmaan tilata itsellekin... ja perhosetkin vois olla ihan kivoja... Argh! En kai vain hurahtanut tähänkin...?! Ei niin kyllä pitänyt käydä...

IMG_6171-normal.jpg

Kiitos Tiinalle ideasta, seurasta ja kivasta illasta! Mitäs keksitään seuraavaksi...? ;)