Talvi alkaa pikkuhiljaa tiukentaa otettaan, lunta on meidän seudulla varmaan jo lähemmas puoli metriä ja pakkanenkin on parina yönä hiipinyt lähelle paria kymmentä astetta - ensimmäisiä kertoja tälle talvelle, hyrrrr. Mutta meidän perheen ja muutaman ystäväni varpaita ei tule palelemaan edes pakkaspäivinä, sillä olen jatkanut jämälankalaatikkoni tyhjentämistä tikuttelemalla erilaisia sukkia.

 Ilokseni bongasin Rakkaani tädin luona ET-lehden numerosta 1/2012 putkisukan ohjeen ja ilo nousi ylimmilleen; joku muukin taitaa siis inhota kantapään kutomista yhtä paljon kuin minä! :) Ei muuta kuin kokeilemaan! Bolerosta jääneen Novitan Rose Mohair - langan jämät riitti juuri ja juuri yhteen, ohjetta hieman lyhyempään sukkapariin. Tuo lanka tuskin on kovin kulutusta kestävää, mutta eiköhän nuo mene vaikka unisukkina.

 

Sukat nimesin heti valmistumisen jälkeen prinsessasukiksi, kun ovat niin pehmeät ja oikein nauhoilla, ruseteilla ja pitsireunoilla koristeltu. Ja yhden koon sukkina mahtuvat vähän isommankin prinsessan jalkaan. ;)

 

Ja kun tykkään itse enemmän lyhytvartisista unisukista, niin tikuttelinpa vielä toiset unisukat slipoverin jämälangoista. Nyt pitäisi kyllä riittää unisukkia vähäksi aikaan! :) 

  

Ja joukon jatkoksi vielä muutamat pienemmät perussukat Novitan Seiskaveikasta ja Nallesta - tai jostain muusta... Yksiväriset sukat ovat olleet Pikkumiehellä jo käytössä tänä talvena ja valkoraidalliset sukat ovat varmaan aika passelit ensi talvena. Vihreät sukat ovat muutamaa kokoa pienemmät, mutta eiköhän niillekin joku käyttäjä löydy. Kyllä aika aina tavaran kaupitsee! :)

Nyt on tullut tehtyä taas perussukkia vaikka millä mitalla, joten seuraavaksi voisinkin haastaa itseni neulomaan sukan varpaista aloittaen tai jopa tikuttelemaan kaksi sukkaa yhtä aikaa yhdellä pyöröpuikolla! Onnistuskohan tuo...