Keittiökaapissamme lymyilee sininen ruutuvihko, joka on nähnyt parhaat päivänsä jo vuosia sitten. Kirjoittelin vihkoon äitini ruoka- ja leivontareseptejä muuttaessani pois kotoa v.1998 ja sen jälkeen vihko on kulkenut mukanani muutosta toiseen. Vuosien varrella vihko on pulskistunut saatuaan sivujensa väliin lehdistä revittyjä ruokaohjeita, netistä kirjoitettua leivontaohjeita ja ystävien suosittelemia reseptejä. Osat reseptit ovat käytössä ahkerasti, osat muistan melkein jo ulkoa ja osia en ole tarvinnut sitten ensikokeilun jälkeen - jonkinlainen inventaario olisi siis paikallaan.

Olenkin miettinyt reseptikirjani uudistamista jo pitkään ja suunnitelmakin on ollut selvä jo kuukausia: kovakantinen vihko, jonka sisälle teen muutamia taskuja eri aihealueittain - arkiruokia, viikonlopun herkut, suolaiset ja makeat piirakat... Taskuihin laitan tageihin kirjoitetut reseptit, jolloin koko kirjan ei tarvitse olla pöydällä - sotkeutumassa jauhoihin ja rasvaroiskeisiin - kokkauksen aikana. Vielä kun viitsisi päällystää kaikki tagit vaikka kontaktimuovilla...

Tämä ei taidakaan olla ihan yhden illan juttu ja kuulostaa aika isolta urakalta ihmiselle, joka haluaisi valmista nopeasti. Siksi kai olenkin siirtänyt tätä projektia kuukaudesta toiseen, vaikka kovakantinen vihko ja keittöaiheiset paperitkin ovat olleet jo hommattuina. Tämän viikon P*skarteluhaasteessa oli teemana tuunaus ja se sai minut pistämään projektin alulle. Liikkeelle lähdettiin siis vanhasta vihkosesta ja päädyttiin aika pelkistettyyn, hillityn väriseen reseptikirjaseen.

 

Vihkon sisällä on vielä vain tyhjiä, valkoisia sivuja, mutta tästä on hyvä jatkaa. Pysykää "kanavalla"! ;)