Olen jo jonkin aikaa haaveillut kesäkassista, joka olisi tehty hieman jo kuluneesta farkkukankaasta ja koristeltu vanhoilla pitsiliinoilla. Haaveensa kullakin... Tänä keväänä tarvittavat materiaalit sitten löytyivät kangaskaapistani ja alkoikin armoton pähkäily: minkä mallinen kassi ja mistä kaavat/ohje? Surffasin netissä ja vierailin varmaan sadoissa (tai siltä se ainakin tuntui) blogeissa, selasin kymmeniä ja kymmeniä käsityölehtiä - tuloksetta. Sitä oikeaa kesäkassia ei vain löytynyt. Niinpä tulinkin siihen tulokseen, että vanhassa vara parempi.

Kes%C3%A4kassi%202014-normal.jpg

Olen nimittäin viimeiset neljä vuotta kantanut mukanani Riimingan Pikku-Vuokkoa, johon ihastuin heti ensisilmäyksellä syksyllä 2010 ja tykästyin käytössä niin paljon, että ostin itselleni viime talvena jo Pikku-Vuokon nro 2 ensimmäisen laukun mentyä melkoisen kuluneeksi reilun kolmen vuoden ahkeran - eli lähes päivittäisen - käytön jälkeen. Tarkkana tyttöni säästin kuitenkin vanhan laukun, sillä sen vuoritus sisätaskuineen, vetoketju  ja kantohihna olivat vielä moitteettomassa kunnossa. Siinäpä minulla siis olikin valmiina materiaalit täydellisen malliseen kesäkassiin.

IMG_6176-normal.jpg

Purin vanhasta laukustani päällyskankaan irti ja leikkasin mittojen mukaan uudet palat vanhojen farkkujeni lahkeista. Vuorituksen säilytin ehjänä, joten sitten ei tarvinutkaan muuta kuin ommella uusi päällyskangas kasaan ja kiinnittää se vuorikankaaseen ja vetoketjuun. Hieman oli työlästä viimeisen sauman kanssa, sillä perusmallin ompelukoneeni tehot eivät riittäneet ompelemaan nelinkertaista farkkukangasta ja paksua kantohihnaa yhtä aikaa, mutta onneksi tuttavapiiristäni löytyy ompelijarouva kera kunnon koneiden, kiitos vaan avusta! :)

IMG_6175-normal.jpg

Suunnitelmissani oli koristella kassi mummoltani ja tädiltäni saamillani pitsiliinoilla, mutta pienten mallailujen jälkeen ne osoittautuivat hieman liian suuriksi. Niinpä tein uuden kierroksen netin ihmeelliseen maailmaan, tulostin pikaisesti muutaman pitsikukan ohjeen - älkää kysykö mistä - ja virkkasin kassin koristukseksi haaveilemani pienet pitsiliinat osittain ohjeiden mukaan, osittain omasta päästä soveltaen. Lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen: tämä kesäkassi on minulle juuri Se oikea. Tykkään, tykkään, tykkään! <3

 PS. Aikaisemmat farkkua, farkkua, farkkua... - postaukseni löydät täältä, täältä ja täältä.