Muistatko vielä reilu vuosi sitten aloittamani Farkkua, farkkua, farkkua... - postaussarjan? Epäilenpä, että et varmaankaan muista, sillä melkoisen pitkä aika on tuon sarjan edellisestä postauksesta ehtinyt kulumaan... No, muistin virkistykseksi kerrottakoon, että sain tuolloin Rakkaani tädiltä liki 5 metriä ihanan pehmoista farkkukangasta, josta ompelin mm. housut Pikkumiehelle ja kauppakassin äidilleni. Kangasta riitti myös ompelukoneen suojahuppuun ja lahjoitinpa palan ompelua harrastavalle ystävällenikin kiitokseksi työmatkakyydeistä. Viimeistä kangaspalaa säästinkin sitten hartaasti omaa farkkuhametta varten, kunhan vain kiva kaava tulisi vastaan, kunnes... Rakkaani täti ilmoitti löytäneensä jälleen varastostaan yli 4 metrisen palan samaa farkkukangasta! Voi minua onnekasta ja ihania nuo tätien varastot - pohjattomat aarreaitat! :D

Farkut-normal.jpg

Koska edellisistä farkkupöksyistä tuli heti valmistuttuaan Pikkumiehen suuret suosikit ja ne olivat polvista jo melkoisen kuluneet ahkeran käytön jäljiltä, ei ollut epäilystäkään mitä uudesta farkkukankaastani ensimmäisenä ompelisin. Kaavaksi nappasin jonkun peruspöksyjen kaavan ja hurautin heti samantien kahdet pöksyt koossa 116 cm ja 120 cm.

Salama-farkut-normal.jpg

Salama-lappuja olen leikannut pois kutittamasta mm. pyjamien niskasta ja niillä sain housuihin kivasta pientä lisäjujua. Pikkumies nappasikin pöksyt heti päälleen ja epäilenpä, että kesän jälkeen niiden polvet ovat siinä kunnossa, että on ihan hyvä kun on toiset syksyksi jo valmiina odottamassa päiväkotikauden alkua. ;) Parhaillaan minulla on työn alla jo Farkkua, farkkua, farkkua... osa 4:n valmistelut tällä kertaa tosin omia vanhoja farkkujani kierrättäen, joten pysyhän kuulolla!