Kun viime talvena suunnittelin vauvakirjaa kummitytölleni, hankin innostuksissani melkoisen kasan tyttövauvalle sopivia skräppipapereita, hennonpinkkejä paperikukkia, kirjaintarroja monissa punaisen sävyissä, naruja ja nauhoja jne. - siis kaikkea ja ihan liikaa.

Vauvakansio%20nro2_1.jpg

Kirjan valmistuttua kaappiini jäikin melkoinen kasa pinkin sävyttämää askartelusälää, josta oli helppo aloittaa työstämään toista vauvakirjaa, kun hyvän ystäväni maha alkoi kesän aikana kasvaa somasti ja tulokas osoittautui tytöksi - onneksi niin noita pinkkejä papereitani ajatellen... ;)

Vauvakansio%20nro2_2.jpg

Tästä kirjasta tuli hieman edeltäjäänsä pienempi (noin 13 x 15 cm), mutta muutoin idealtaan aikalailla samanlainen. Kirjan aukeamat on siis otsikoitu eri teemojen mukaan ja niissä on oma paikkansa pienelle kuvalle sekä lyhyelle tekstinpätkällekin.

Vauvakansio%20nro2_4.jpg

Koska muutamissa ostamissani skräppipapereissa oli kivoja englanninkielisiä tekstejä, päätin otsikoida sivut englanniksi - siitäkin huolimatta, että kirja menee ihan tuikitavalliseen suomalaiseen perheeseen.

Vauvakansio%20nro2_5.jpg

 Lisäksi "suomalaisimpien" kirjaintarrojeni valikoima - kuten A, E, O, M, L... - oli edellisen vauvakirjan jäljiltä jo melko suppea, joten oli huomattavasti helpompi kirjoittaa "first christmas" kuin "ensimmäinen joulu". :)

Vauvakansio%20nro2_3.jpg

Edellisen kirjan tavoin tähänkin kirjaan mahtuu muistoja vain ensimmäiseltä vauvavuodelta ja niinpä kirja päättyykin 1-vuotissyntymäpäivään.

Vauvakansio%20nro2_8.jpg

Lopuksi pakkasin kirjan vielä paperipussiin, jonka koristelin "korttimaiseksi" kakkupapereilla, leimakuvalla ja muutamalla paperiruusulla. Tällä koristellulla paperipussilla osallistun myös Korttisirkuksen ensimmäiseen Extrahaasteeseen.

IMG_6576.jpg

Onnittelut vielä kerran pikkuneidin tuoreille vanhemmille ja reippaalle isosiskollekin! :)