Joskus viime syksyn puolella iski armoton vimma kutoa neuletakki, mutta helppo sellainen. Haussa oli siis malli, jossa ei olisi monimutkaisia palmikkoja tai vaikeita kirjoneulekuvioita, mielellään ei myöskään kovin paljon ommeltavia saumoja ja tietysti lapsen koossa - omaa kokoani olevan neuletakin tekeminen kun olisi kaikkea muuta kuin helppo homma.

Minjan%20raitatakki.jpg

 

Neulatakin malliksi valikoitui Kässäopen painajainen, josta Heli oli ilokseni tehnyt vielä saumattomankin version. Tikuttelin siis menemään taattua aina oikeaa neljän rivin välein väriä vaihtaen ja sain kuin sainkin aikaiseksi riemukkaan raidallisen neuletakin - ja vain kahdella muutaman sentin sauman ompelulla kainaloiden kohdalla. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen vaihdoin langaksi seiskaveikan tilalle vähemmän kutittavan Novita Miamin.

IMG_6670.jpg

Silmukkamäärät otin 98 senttikoon mukaan, mutta varmaan langanvaihdosta johtuen takin lopullinen koko on jotain 104-110 sentin välillä. Onneksi niin, sillä neulontaprojektini venähti sen verran, että taitaa takin saajan pituus jo olla metrin paremmalla puolella. Vai miten on, Minja? :)